Zadarski HDZ nastavlja na svojoj Facebook stranici obračun s "repovima" ovotjedne sjednice Gradskog vijeća. Ovaj put nepotpisanim rukopisom, a naslov je "Zašto šutiš, Drita?".

Radi se o vijećnici s Nazavisne liste Enija Meštrovića čiji je dug od 12 i nešto tisuća kuna te reakcija direktora Tržnice Tomislava Letinića bila tema sjednice Gradskog odbora HDZ-a.

Sada joj iz HDZ-a pišu virtualno pismo:

- Poštovana vijećnice Drita Dunatov, koji je to visokopozicionirani HDZ-ovac Vama nudio nemoralne ponude za Vaš glas u Gradskom vijeću?

Nakon ovog pitanja vijećnika Bruna Milina, uslijedila je grobna šutnja u Gradskoj vijećnici. Nikakav odgovor nije uslijedio. Ni A ni B, a inače vrlo glasna i pričljiva Drita Dunatov ostala je bez teksta. Naravno da nema odgovora, kada taj neki, izmišljeni HDZ-ovac uopće ne postoji.

Izgleda da je najlakše za sve svoje probleme okriviti neko tamo imaginarno tijelo, tamo neki "strašni HDZ", koji je eto baš od Vas, Drita Dunatov pokušao iznuditi glas, kao da ste ključna vijećnica za formiranje većine.

Taman posla, draga Drita. Niti vam je netko ozbiljan s takvom ponudom prišao, niti će prići. Jasno smo komunicirali kroz cijelo ovo razdoblje kako nema trgovine glasovima vijećnika i da nema mjesta prebjezima unutar Gradskog vijeća.

Draga Drita, ostavite se ogovaranja i "lova na vještice". Krenite raditi i predlagati stvari od interesa za Grad Zadar. Već je dosta vremena prošlo od izbora i krajnje je vrijeme da Vi i vaše kolege ozbiljno shvatite ulogu vijećnika.

Do sada konkretne prijedloge vidimo samo od HDZ-a, a s vaše strane, kao uostalom i od čitave oporbe stižu samo demagogija i floskule. Jedino što ste do sada napravili jest da ste instalirali samodopadnog filozofa za predsjednika Gradskog vijeća i revolucionarno, bez ikakvog uporišta u statutu smijenili članove Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice, da bi ih potom zamijenili kadrovima po "stručnom" kriteriju osobnog poznanstva s Markom Vučetićem.

Rekli bi stari Latini: Facta, facta, non verba!, tako završava objava HDZ-a.