Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je u srijedu ispitalo 30-godišnjeg Zadranina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv imovine prijevarom.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 30-godišnjak 31. ožujka s jednim trgovačkim društvom sklopio ugovor o najmu građevinske skele za razdoblje od 1. travnja do 30. travnja 2021. Tereti ga se da, nakon isteka ugovora o najmu, nije vratio trgovačkom društvu skelu već ju je zadržao za sebe čime je oštetio trgovačko društvo za 104 tisuće kuna, priopćio je DORH.

Također, sumnja se da je 26. srpnja u Zadru, u namjeri da se protupravno okoristi, sa predstavnikom jednog trgovačkog društva sklopio ugovor o najmu vozila, da bi mu potom predložio kako će vozilo kupiti nakon čega mu je predstavnik oštećenog društva predao vozilo. Osnovano se sumnja da je potom navedeno vozilo prodao drugoj pravnoj osobi za iznos od 10 tisuća kuna čime je oštetio trgovačko društvo koje mu je predalo vozilo za 86 tisuća kuna.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.