Gradska vijećnica SDP-a Irena Dragić ponovno je propitkivala poslovnu suradnju Grada Zadra a Jerkom Trogrlićem, odnosno njegovom PR agencijom Vajt, ali i s ostalim savjetnicima gradonačelnika Branka Dukića.

- Izvjesno je da ste potpisali ugovor s Trogrlićem i da ga građani plaćaju 14 kuna neto, što je preko 20 tisuća kuna bruto. Dostavite nam taj ugovor na uvid. Nadam se da nema oznaku tajnosti. To je pljačka gradskog novca pod izlikom kako o PR-u ne znate ništa. Ne znate puno ni o kulturnoj baštini pa Vam treba predsjednik nekakve koordinacije (Miljenko Domijan op.a.). Što će Vama kao ratnom invalidu koordinator za branitelje (Tihomir Bakarić op.a.)?! Mogli ste to raditi bez naknade, ionako imate najveću plaću od svih gradonačelnika u Hrvatskoj, poručila je Dragić.

Prema njezinoj računici, navedeni savjetnici građane koštaju oko 400 tisuća kuna godišnje. No Dukić smatra kako upravo oni imaju dosta benefita od njegove suradnje s Vajtom i ostalim savjetnicima. 

- Evo primjer - želimo ići dalje i građane uključiti u izradu proračuna kroz participativno odlučivanje, što su uspjela samo tri grada u Hrvatskoj. Kroz desetak dana idemo u predstavljanje tog projekta putem kojeg će građani sami odlučivati oko manjih komunalnih projekata, a Vajt će nam pomoći da svi razumiju projekt. Miljenko Domijan nije stranački orijentiran. Zaslužio je da bude i počasni građanin jer je on zaslužan što je ovaj grad došao na kartu UNESCO-a. Tihomir Bakarić također odlično odrađuje svoj posao i bit će tu dok sam i ja tu, istaknuo je Dukić kojem je Dragić replicirala kako "njemu bliski mogu imati i dvije plaće, dok drugi jedva preživljavaju".