Direktor Sportskog centra Višnjik Denis Karlović bio je jutros posljednji gost sjednice Gradskog vijeća na kojoj su se podnosili izvještaji o poslovanju 10 gradskih poduzeća.

Pitali smo ga kako se proveo noćas s tom radnom obavezom koja je, hoćeš nećeš, stres za organizam. Treba se oporaviti od probdjevene noći.

- Istina da nije bilo baš ugodno, ali što se tu može, izdržao sam jutros do 6.30 sati. Do 2 sata sam bio na Višnjiku i pratio sjednicu Gradskog vijeća online, a onda sam došao u Vijećnicu. Moram priznati da sam zaspao u Maloj vijećnici i probudili su me 15 minuta prije negoli sam došao na red u 5.40 sati, kazao je Karlović.

Ali direktor SC Višnjika bio je zadovoljan kako mu je prošao izvještaj kojeg je prezentirao za cijelo razdoblje od 7 godina njegovog vođenja Višnjika.

Problem od kojeg Karlović ne bježi, a kojeg su otvorili vijećnici, je dug KK Zadar za najam dvorane. Krajem prošle godine on je iznosio 12.5 milijuna kuna, a s današnjim danom dosegao je 13.674.290.

Nama je to i zakonski problematično. Nadamo se da će rješenje biti u cesiji, tako što će Grad Zadar za vrtić na Višnjiku uplatiti na ime kapitalne pomoći KK Zadru koji će ugovorom o cesiji to prenijeti na Višnjik. Time će se smanjiti postojeći dug za 4.5 milijuna kuna, navodi Karlović kojeg smo dobili na telefon iza podne.

Tu je i otvoreni bazen, najavljen u predizbornoj kampanji Branka Dukića u procijenjenoj vrijednosti od 10 milijuna kuna. Za bazen je izdana građevinska dozvola, a kad će i kako gradnja za smanjenje duga KK Zadar, odgovor možda zna gradonačelnik Zadra.