Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 409 vozila i vozača, a poduzeli su 143 represivne mjere. Alkotestirano je 135 vozača, od kojih je 21 bilo pod utjecajem alkohola.

Rekorder vikenda je 48-godišnji vozač Renaulta (ŠI) koji je u nedjelju, 5. rujna u 20,40 sati zatečen na Putu Murvice u Zadru kako vozi pod utjecajem alkohola od 2,63 promila, što je najveća koncentracija alkohola utvrđena tijekom vikenda. Vozač je smješten u prostorije policije do otrežnjenja, te je dans uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Iz PU zadarske izdvojili su i rekordera po brzini.

- Jučer, 5. rujna u 20:08 sati na autocesti A-1 kod Nadina, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom presretač snimili su 48-godišnjeg austrijskog državljanina kako upravlja osobnim automobilom marke Mercedes brzinom od 231 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.

Vozač je sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama te mu je na licu mjesta izdan Prekršajni nalog o počinjenom prekršaju uz predviđenu novčanu kaznu od 5.000 kuna, a isto tako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B" kategorije u trajanju od mjesec dana.