Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim Zadraninom kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Sumnjiči ga se da je u vremenu od mjeseca svibnja do rujna ove godine na području Zadra u najmanje 25 puta izvršio preprodaju marihuane drugoj osobi u količinama od 1 do 5 grama, a po cijeni od 100 kuna po gramu.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od njega su oduzete dvije PVC vrećice s oko 4,19 grama marihuane te novčani iznos, za kojeg se sumnja da potječe od neovlaštene preprodaje droge.

Jučer je 23-godišnjak, već otprije poznat policiji u vezi istog kaznenog djela, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom županijskom državnom odvjetništvu.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja zatečen je i 24-godišnji hrvatski državljanin s 1 gramom marihuane, te je protiv njega  podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.