Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom sa zagrebačkog područja i 40-godišnjakom s paškog područja, koje se sumnjiči za Protupravnu naplatu na štetu 46-godišnjeg Zadranina.

Obojicu se sumnjiči da su ga tijekom ove i prošle godine, kontinuirano zastrašivali u cilju naplate postojećeg duga, te mu u više navrata uputili i ozbiljne prijetnje smrću ukoliko ne izvrši isplatu duga, u iznosu preko 30 tisuća eura.

Nadalje, u utorak 31. kolovoza na širem zadarskom i paškom području, uputili su mu opetovane prijetnje koje su kod njega izazvale ozbiljnu bojazan za vlastiti život, a zbog čega je oštećeni događaj prijavio policiji.

Prilikom provođenja kriminalističkog istraživanja provedene su pretrage doma te osobnih vozila kojom prilikom je kod 40-godišnjaka pronađen plinski pištolj s pripadajućim streljivom, gumena i drvena palica te lovački nož.

Pronađeni predmeti su mu oduzeti, te je 41-godišnjak prekršajno sankcioniran sukladno zakonskim odredbama iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, obojica su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava zbog kaznenog djela Protupravna naplata se podnosi nadležnom državnom odvjetništvu.