Policija je uhitila još jednu osobu koja se dovodi u vezi s do sada najvećom plantažom marihuane u Zadarskoj županiji i šire

- U odnosu na provedeno kriminalističko istraživanje u svezi pronađene plantaže marihuane, tijekom jučerašnjeg dana provedeno je kriminalističko istraživanje nad još jednim hrvatskim državljaninom u dobi od 56 godina, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, izvijestili su jutros iz PU zadarske.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o široj javnosti nepoznatom Zadraninu kojeg se sumnjiči da je zajedno s uhićenim Marijem Lončarom na državnom zemljištu uzgojio preko 7 tisuća stabljike kanabisa čije lišće i cvjetni vrhovi znatno premašuju količinu tetrahidrokanabiola dozvoljenu za industrijsku konoplju (0.2 posto). Naime, vještaci su, kako doznajemo, utvrdili da stabljike na plantaži u Islamu Grčkom sadrže oko 2 posto THC-a. To je 10 puta više od dopuštenog no za usporedbu, prema informacijama iz Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, prosječni udio THC-a je u stabiljkama marihuane, zaplijenjene prije nekoliko godina, iznosio je 4,5%. Minimalni je bio 0,3%, a maksimalni 19,7%.

Lončar je jučer zadržan u istražnom zatvoru, dok je njegov 56-godišnji prijatelj trenutno kod pritvorskog nadzornika. Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.