Po završetku kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Prve policijske postaje Zadar nadležnom državnom odvjetništvu za kaznena djela razbojništvo i prijetnja prijavljen je 50-godišnjak s otoka Ugljana.

Policija ga sumnjiči da je 23. kolovoza oko 19.50 sati u trgovini trgovačkog društva u Kukljici uz prijetnje od trgovkinje otuđio oko 200 kuna nakon čega se udaljio iz trgovine i sjeo u osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka. U bijegu je udario u drugo vozilo i izazvao materijalnu štetu. Pritom se nije zaustavio, već je nastavio vožnju.

U sklopu krim istrage policija ga je povezala i s incidentom koji se dogodio dva dana ranije na plaži u mjestu Ugljan. Nakon rasprave, koja je nastala jer je vratima udario u drugo vozilo, uputio je ozbiljne prijetnje 58-godišnjaku prilikom čega je iz vozila izvadio motornu pilu koju je upalio i okrenuo prema oštećenom. U automobilu je držao i metalnu šipku kojom je oštetio osobno vozilo u vlasništvu 53-godišnjakinje, članice obitelji 58-godišnjaka.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 50-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, a protiv njega se podnosi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.