U utorak, 31. kolovoza u Gračacu s početkom u 13 sati u zgradi KIC Napredak održat će se završna konferencija za projekt „Zaželi - Pružamo pomoć, primamo pomoć!" iz programa ZAŽELI - program zapošljavanja žena.

Projekt „Zaželi - Pružamo pomoć, primamo pomoć!" fokusiran je na zapošljavanje žena pripadnica ciljanih skupina iz Općine Gračac, njihovo obrazovanje i olakšavanje pristupa tržištu rada. Budući da su žene zaposlene na ovom projektu u okviru radnih zadataka bile usmjerene na skrb o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, projekt je rezultirao višestrukim koristima za zajednicu od kojih su najznačajnije međugeneracijska solidarnost, socijalna uključenost i povećanje kvalitete života u Općini Gračac. Projektom je zaposleno ukupno 20 žena sa područja Općine Gračac koje su pružale skrb za 177 korisnika. Tijekom projekta, 19 zaposlenica je steklo uvjerenje o osposobljavanju.

Ukupna vrijednost projekta je 2.730.430,45 kuna, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda i programa: Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. Nositelj projekta je Općina Gračac, a partneri su: Hrvatski zavod za zapošljavanje- Područni ured Zadar, Centar za socijalnu skrb Zadar i Hrvatski Crveni križ - Općinsko društvo Crvenog križa Gračac.