Nakon Gabriela Marića, Petra Marića, Marka Juriča i Israela Zvi Kolomoiskog, redove Sonik Puntamike uoči nadolazeće sezone pojačao je i nekadašnji igrač Zadra i Zaboka Luka Tomas.

Najmlađi član poznate košarkaške obitelji karijeru je započeo u Križevcima gdje je nosio dres Radnika, a prije nego što je na jesen 2016. godine preselio u klub s Višnjika, s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor, okušao se i u omladinskim kategorijama Cedevite. Tomas je vrlo brzo postao glavni igrač juniorske momčadi Zadra te je počeo dobivati ograničenu minutažu u seniorima, no kako se nije uspio izboriti za pravu priliku drugu polovicu sezone 2017./18. proveo je na posudbi u Zagrebu. Razdoblje u Trnskom bilo je produktivno za mladog vanjskog igrača koji se s dobrim brojkama vratio u Krešin dom, ali pošto nije bio u najužim planovima trenera svoju priliku pod košarkaškim suncem odlučio je tražiti u Zaboku.

U protekle dvije i pol sezone Tomas je bio neizostavan član prve petorke „Žutih lavova" s kojima je tri puta završio na sedmoj poziciji na ljestvici HT Premijer lige, a najbolje brojke je bilježio pretprošle sezone kada je za nešto manje od 30 minuta koliko je prosječno provodio na parketu zabijao 15.5 poena, uz četiri asistencije i 3.8 skokova po susretu.

Tomas će u Puntamici ponovno dijeliti svlačionicu s Gabrielom i Petrom Marićem s kojima je i lani igrao u Zaboku te bismo u Jazinama i ove jeseni mogli gledati brzu i dinamičnu košarku. Ugovor je potpisan do kraja sezone.