Enio Meštrović jutros je oštro odgovorio na najave vijećnika SDP-a Daniela Radete koji je rekao kako će se od sljedeće godine Grad Zadar ukinuti prirez i gradske tvrtke ujediniti u holding. Tome je prethodio i intervju predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića na televiziji N1, koji je također iznio ove teze. Meštroviću je očigledno zasmetalo što se Radeta i Vučetić predstavljaju kao većina u Gradskom vijeću te nastupaju kao da imaju podršku njegovih vijećnika.

- G. Radeta je jedini koji nije htio podržati Konje za predsjednika Vijeća grada Zadra. Tako bi nas doveo na glas da smo nove Renate Peroš i preko nas dizao oružje, skupljao političke bodove. Jedini koji je ultimativno tražio uvjete. Nakon 31 godine jednoumlja i prilike da napokon nešto napravi za svoj grad, g. Radeta je sa svoja 3 vijećnika veći od svih. Danas se očituje da smo Mi većina i kao takav izlazi sa svojim stavovima. REKA SAN NE MOŽE. KONJI će do kraja biti svoji i Vaši, od naroda, poručio je Meštrović preko Facebook profila svoje nezavisne liste.

Podsjetimo, u Gradsko vijeće ušlo je osam vijećnika koalicije Srcem sa Zadar i sedam kandidacijske liste Enija Meštrovića, koji su na prvoj sjednici formirali većinu birajući Vučetića za predsjednika, a na drugoj blokirali izbor Marijane Senkić-Klapan za ravnateljicu Znanstvene knjižnice.

Ipak, Meštrović se više puta distancirao od mogućnosti formiranja koalicije. U medijima ga se pokušalo oslabiti tvrdnjama da njegova vijećnica Drita Dunatov nije redovito plaćala obveze za zakup svog štanda prema Tržnici Zadar, a pritisak se najavljuje i zbog mogućnosti da ne prihvati rebalans kojim bi se KK Zadar dalo dodatna tri milijuna kuna.