Policija je proteklog vikenda na zadarskim prometnicamaa imalaa pune ruke posla. Uz  42 prometne nesreće u kojima je 6 osoba teže te su tri osobe lakše ozlijeđene, evidentirano je 248 prometnih prekršaja.

 Najviše,  31 prekršaj odnosi se na nepoštivanja brzinskih limita, 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, 4 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja te jedan prekršaj zbog vožnje jednosmjernom ulicom.

Iz prometa je isključeno 32 vozača i 4 vozila. U tom se vremenu dogodilo 38 prometnih nesreća u kojima je pet osoba teže te pet osobe lakše ozlijeđeno.

Od ukupno 265 alkotestiranih vozača, kod njih 30 je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola.

U petak, 13. kolovoza u 20.45 sati u Viru, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 24-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,88 g/kg.
Vozač je uhićen i smješten u službene prostrije policije do otrježnjenja nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje te je prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru.

Istog dana, oko 23.25 sati u mjestu Pridraga, 37-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,84 g/kg, upravljao osobnim automobilom Citroen, zadarskih registarskih oznaka, kojom prilikom je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.
Zbog počinjenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozač je prekršajno sankcioniran.