Vatrogasci jučer nisu imali mira niti u Zadarskoj županiji. 

Županijski vatrogasni operativni centar Zadar zaprimio je 14. kolovoza u 18:30 sati dojavu o požaru raslinja u naselju Drage pokraj Pakoštana. Požar je zahvatio nisko raslinje i borovu šumu na površini od oko 8 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 23 vatrogasca sa šest vatrogasnih vozila iz JVP Biograd na Moru, DVD-a Drage, Biograd na Moru i Pakoštane, angažirana su i dva protupožarna zrakoplova Canadair. 

Tijekom noći organizirano je dežurstvo sa pet vatrogasaca i dva vozila iz DVD Drage i Pakoštane. Požar je ugašen 15. 8. u 07:00 sati.

Jutros nešto iza 8 sati, planuo je požar na otoku Lavdari. Požar je zahvatio travu, nisko raslinje, makiju i borovu šumu na zasada neutvrđenoj površini. Kuće su obranjene zahvaljujući intervenciji DVD-a Sali. Na gašenju tog požara angažiran je jedan avion Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

 

Snimke gašenja požara na otoku Lavdari

- Još jednom upozoravamo građane na zabranu paljenja bilo kakve vatre na otvorenom. Ukoliko primijetite dim ili požar odmah zovite vatrogasce na broj 193 ili Centar 112, poručuju iz Hrvatske vatrogasne zajednice.