"Mora li biti tako?", pita se jedan građanin Zadra koji je riječju i slikom zabilježio stanje na plaži Kolovare:

Vjerujem da je vijest o konačnom uređenju kultnog zadarskog kupališta Kolovare od mnogih Zadrana dobro prihvaćena. Projekt na fotografijama izgleda onako "svjetski", no to je tek budućnost. Pred sezonu je završena samo 1. faza, a domaći i turisti sada se tamo svakodnevno kupaju. Mislim na dio kod Poliklinike. Međutim, tamo je toliko problema o kojima tamošnji kupači svakodnevno pričaju i komentiraju.

Vidljivo je da je taj dio tek djelomično završen i uređen. Zbog toga što na zemljani dio nije posađena trava (valjda će se posaditi), uslijed velikih vrućina, ta je površina pretvorena u zemljanu prašinu, koja se potom prenosi na betonski dio koji više nije sive, već smeđe boje, pa sve izgleda katastrofalno prljavo. Valjda bi netko to trebao povremeno oprati. Veliki problem su i tuševi, jer nisu napravljeni kako treba. Dva od tri tuša postavljena su ispod borova, pa iglice (uz pomoć nanesene zemlje) zatrpavaju raštele za otjecanje vode. Budući da to nitko ne čisti, voda jednostavno otječe uokolo tuševa u zemlju, gdje nastaju gomile blata. Čini se da su "majstori" kod dva tuša podlogu izbetonirali kontra, pa voda umjesto da ide tamo gdje treba, slijeva se okolo u zemlju. Nevjerojatno je da danas kada se ljudi putuju u svemir, netko može tako napraviti obične tuševe. Nevjerojatno je i to, da to nije vidio poslovođa firme koja je izvodila radove, a da ne spominjem neki nadzorni organ. Međutim, najveći problem je čistoća.

Kada ujutro dođete, na plaži će vas zateći gomile čikova, raznorazna kartonska, papirnata, aluminijska i staklena ambalaža od hrane i pića, često ostavljena nakon noćnih tulumarenja na tom dijelu Kolovara. Sve to ujutro dočeka kupače, ponajviše turiste. A sve se može riješiti jednostavno. Netko to mora do 7 sati ujutro dovesti u red, a ne da se sramotimo pred turistima koji se masovno tu dolaze kupati. Gledam ih kako taj nered svakodnevno komentiraju. Nevjerojatno, ali istinito!