Nakon što je Mate Lukić podnio ostavku na mjestu voditelja operativne grupe, koju je prihvatio načelnik Stožera civilne zaštite, novi je voditelj Šime Radošević, inače komunalni redar u Gradu Zadru.

Gradonačelnik Branko Dukić donio je najnoviju odluku kojom su imenovani zapovjednici, voditelji i članovi postrojbi, a kojom je ona iz ožujka 2020. stavljena izvan snage.

Zapovjednikom Postrojbe opće civilne zaštite ostao je Mate Marić, HDZ-ov gradski vijećnik. Njegov zamjenik je postao Hrvoje Šarić, inače zamjenik pročelnik za komunalne poslove.

Načelnik civilne zaštite Grada Zadra, Ante Babić nije vidio tu odluku, pa nije ni znao da je Dukić imenovao Šarića za zamjenika. Dosadašnja zamjenica zapovjednika Postrojbe civilne zaštite opće namjene bila je alpinistica Jana Mijailović.

Voditeljem prve skupine ostaje Marin Dvornika, za drugu skupinu to je Šime Radošević, dok je voditeljica skupine III također ista - Jelena Mijić-Prskalo.

Došlo je i do izmjena u sastavu članstva operativnih grupa.

- To je civilna zaštita opće namjene i u pripravnosti, a samo je jedna skupina aktivna od 11 pripadnika koji dobivaju mjesečnu naknadu od 1 500 kuna (uz svoje redovne plaće, op.a). To su ti, možemo ih nazvati COVID redari. Oni su na terenu, ali nemaju ovlasti osim  što mogu educirati i upozoriti, a to rade svakodnevno, pojasnio je načelnik Babić.

U praksi COVID redare vodi komunalni redar Šime Radošević. U Gradu Zadru ništa ne prepuštaju slučaju pa je i on aktivni HDZ-ovac.