Ako su radovi na uređenju i proširenju 890 metara Ulice Franje Tuđmana započeli polovicom svibnja, ugovoreni rok je 11 mjeseci, zbog čega bi se ti radovi mogli odvijati i idućeg ljeta.

Da ne budu još veće prometne gužve dvije, nego samo jednu turističku sezonu, tako je gradonačelnik Branko Dukić pravdao probleme koji su nastali zbog zatvaranja druge dionice Tuđmanove.

Ona je od prije 10-ak dana pretvorena u gradilište koje je izazvalo nove nedoumice. Posebno kod građana koji gledaju kako jedan radi, a njih četvero ili petorica nadgledaju. Umjesto da se radi u dvije smjene, ali očito je da kapacitet izvođača i podizvođača radova nije takav. Pa se neće dogoditi čudo kao na radovima novog ulaza u Šibenik, kada je Strabag završio dva mjeseca prije ugovorenog roka. To vam je do izvođača, kratko i jasno je rekao direktor Hrvatskih cesta, Josip Škorić.

I tako se lagano kopa po Tuđmanovoj. Kupcima i trgovcima tržnice i City Gallerije na Relji, sužen je prostor. Kako će tek biti kada bageri dođu do platoa koji ne samo da će smanjiti nego se na njemu očekuje arheologija, odnosno nastavak rimske nekropole na kojoj je izgrađen cijeli trgovački centar Relja.

To je dio složenosti tog zahvata za koji su stručnjaci u građevini tražili rok od 11 mjeseci, prema kojem bi se rekonstrukcija Tuđmanova trebala završiti do Uskrsa.

Na prvoj dionici, prema najnovijim fotografijama s gradilišta, vidljive su promjene. Osobito na trasi koja je nastala na mjestu nekadašnjeg parkirališta i dvorišta Impact centra koje je reducirano kako bi se iz Puta Stanova po budućem prometnom režimu skretalo i desno na Tuđmanovu.

Radovi su odmakli i na dijelu uz kompleks TIZ-a, gdje se prema dodatnom projektu D&Z radi potporni zid.

Uz taj dio proširene ceste neće biti zelenila, kojeg neće biti ni uz City Galleriju uz koju će biti trotoar širine tri metra, a dijelit će ga pješaci i biciklisti. To gradski vijećnici nisu problematizirali nego cijenu presađivanja stabala koje je vrlo upitno hoće li uspjeti. Kao i rok od 11 mjeseci koji je u veljači ugovoren s Lavčevićem.