Da nije lako biti gradski vijećnik, uvjerio se već na prvoj sjednici Enio Meštrović, on se nakon osam sati pobunio na dužinu rasprava kojom se nešto prije 19 sati došlo do pete točke dnevnog reda. Nećemo tako riješiti niti jedan problem, istaknuo je nezavisni vijećnik. Citirajući Severinu, uzvratio mu je Daniel Radeta: dobro došli u klub.
Mi smo tu ime građana, želimo sve raspravit. Niti jedna sjednica nije trajala manje od 12 sati.
Može li se sjednica nastaviti sutra?

  - Lakše je biti čitav život pametan nego 10 sati. Bojim se da ćete sutra biti osvježeni, imam paničan strah od toga da ćete se obnoviti, kazao je Marko Vučetić, novi predsjednik Gradskog vijeća.

I onda su dobili dodatno predavanje Mira Grubića, ravnatelja koji je znao vrlo često ignorirati Gradsko vijeće i ne doći na sjednicu kako bi branio izvještaj o poslovanju te gradske ustanove. E sada je on, na traženje novih vijećnika, napravio prezentaciju kroz koju će „lagano provesti vijećnike". Usput je iskoristio priliku da kaže kako mediji nisu u pravu kada pišu zbog čega se ne može javiti na natječaj. Razlog tome je zakon, a ne to što Grubić godinama nije bio u stanju položiti stručni ispit za knjižničara. I još je bahato pozvao vijećnike da bi bilo bolje da dođu u Znanstvenu knjižnicu - mogu se rasporediti lijevi i desni, bez svađe da ne bi pali niz skale... haha, šala mala, ispričavao je potom Grubić na odlasku. Posebno vijećniku Eniju Meštroviću.

A onda je njemu  predavanje održala SDP-ova vijećnica Irena Dragić, spočitavši mu da se ona kao nastavnica hrvatskog jezika, što je po diplomi i Grubić, a nikada nije mogla zaspoliti u knjižnici. A vi u 12 godina niste pokazali zanimanje za knjižničarstvo a kamoli menadžerstvo, niti se išta napravili za Znastvenu knjižnicu i njemu promociju, navela je među ostalim SDP-ova vijećnica.

I nije bila jedina u kritici ravnatelja Znanstvene knjižnice. O njenoj informatičkoj zastarjelosti govorila je  vijećnica Adela Frank.

Ante Rubeša je iznio niz informacija o tome kakvi su međuljudski odnosi u Znanstvenoj knjižnici. Umjesto da nabavlja stručnu literaturu naručuju se ljubići i literaturu o seksu - Što muškaraca misli kad ne misli o seksu. Aktualna kandidatkinja za mjesto ravnateljice, dr.sc. Tatjana Petrić, nekadašnja ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice tužila je Grubića za mobing, naveo je među ostalim vijećnik Rubeša.

Naravno da je na stranu Grubićevog izvještaja stala HDZ-ova vijećnica Marjana Bakmaz koja je kao član Upravnog vijeća iznijela nekoliko fraza o  djelovanju Znanstvene knjižnice.

- Ovo je podlo. Proći neće. Mate Lukić je napao svoje kolege vijećnike kako su sinhronizirano pokušali degradirati velike zasluge Mira Grubića da bi sam poentirao zamjerajući mu što je izvještaj došao braniti u japankama. 

Grubić je u odgovorima očito izgubio živce, nekulturno se obraćao  i nekontrolirano vikao na vijećnike. Ne znaš ti što lupaš, vikao je Miro Grubić  s govornice Gradskog vijeća kako Rubeši tako i ostalim vijećnicima koji su se usudili kritizirati.