Općina Pakoštane proslavila je Dan Općine, koji se obilježava u sjećanje na akciju Hrvatske vojske u Miranjama u kojoj je 31. srpnja 1991. poginuo hrvatski branitelj Miro Barešić (41) iz Draga te njegovi suborci Zdeslav Turić (22), Frane Bokanović (23) i Mile Pandžić (35).

Na prijedlog novoizabranog Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja Općine Pakoštane Općinsko vijeće donijelo je odluku o dodijeli javnih nagrada i priznanja. Općinsko vijeće prof. dr. sc. Šimu Vučkova imenovalo je počasnim građaninom Općine Pakoštane. Općinska priznanja za doprinos u zdravstvenom sustavu te u razvijanju društvenih odnosa značajnih za Općinu Pakoštane idu Mariji Straz Kazija, tajnici glavnog ravnatelja KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu; Jadranki Lokin, računovotkinji u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu; Grozdani Erlić, zdravstvenoj djelatnici u ordinaciji dr. Pešić u Pakoštanima i Kristini Bač.

Općinski načelnik Milivoj Kurtov naglasio je kako su brojni infrastrukturni projekti na području cijele općine realizirani zahvaljujući kontinuitetu upravljanja općinom, kao i dobrom suradnjom sa Zadarskom županijom i njezinim ustanovama - Županijskom lučkom upravom i Županijskom upravom za ceste.

- Sada imamo situaciju da je potrebno osigurati dodatna mjesta za boravak djece u vrtiću. Bilo bi dobro da natalitet i dalje raste, a problem kapaciteta se može riješiti i najmom privatnog prostora. Imamo u planu gradnju novih kapaciteta, Puno toga se napravilo, a zajedničkim snagama realizirat ćemo i nove projekte na dobrobit svih naših mještana, kazao je načelnik Kurtov.

Na svečanoj svecanoj sjednici Općinskog vijeća, koja se održala u masliniku crkve svete Nediljice u Vrani, župan Božidar Longin istaknuo je da županija ulaže u brojne infrastrukturne projekte, između ostalog i u navodnjavanje zaleđa koje je ključno za razvoj poljoprivrede.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata iz Pakoštana organizirala je navečer na rivi u Pakoštanima svečanost povodom otvorenja novoizgrađenog stupa, tzv. "štandarca" i podizanja zastave Republike Hrvatske. Svečanost je započela svetom misom u 19:30 u mjesnoj crkvi Uzašašća Gospodinova na kojoj se blagoslovila hrvatska zastava. Od crkve do obližnjeg "štandarca" branitelji u pratnji djece nosili su zastavu do mjesta podizanja. Svečanosti su prisustvovali i ministar branitelja i potpredsjednik vlade RH Tomo Medved, saborski zastupnik Ante Deur, državni tajnik Šime Mršić, zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković te umirovljeni general Ante Gotovina.