S Paga dolazi informacija o novom obliku prijevare, prilagođenom epidemiološkoj situaciji. Nekadašnje gatanje ili prodaju masažera zamijenila je priča o cijepljenju protiv koronavirusa,

- Imam informaciju i iskustvo starije osobe doživljeno jučer. Na vrata su joj pozvonile dvije žene od kojih jedna sa nekakvim aparatićem hoće pregledati osobu kod koje dođu. Hoće utvrditi je li cijepljena protiv korone. U to vrijeme druga obilazi oko kuće. Ova prva pita jeste li sami i priča o strahoti koja nas čeka u rujnu od korone, javlja jedna žena s Paga, upozoravajući da u kuću ne primaju nepoznate ljude.

Policija je nedavno upozortila na najčešće oblike prijevara usmjerenih prema starijim osobama. To su ugovori za teleoperatere, distributere električne energije i slično, kada se starijim osobama na potpis novi ili promjenu staroga ugovora uvjeravajući ih da je nova opcija povoljnija, telefonski poziv iz banke u kojem se navodi da im je isplaćen krivotvoreni novac te da će uputiti službenika koji će doći u njihov stan i preuzeti krivotvoreni novac, lažno predstavljanje kao službena osoba (djelatnici mirovinskog ili zdravstvenog, policijski službenici, djelatnici elektre, plinare i slično), pri čemu počinitelji u stan, a onda dok jedan od njih zadržava pozornost starije osobe, drugi po stanu traži vrijednosti i krade ih.

Tu je i klasični dolazak na kućna vrata i razgovor s potencijalnom žrtvom kada im se nude različite usluge i pogodnosti ili besplatne usluge (uređaji za masažu, detoksikaciju, posuđe i slično). Starije osobe u najboljoj vjeri pristaju na suradnju i razgovor te dopuštaju nepoznatim osobama ulazak u kuću, a ubrzo nakon toga shvate da su prevareni za novac ili da im nedostaju dragocjenosti iz kuće.