Policijski službenici Prve i Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, koje se sumnjiči za 29 kaznenih djela teških krađa i krađa, počinjenih posljednjih godina na zadarskom području.

Naime, 27-godišnjaka se sumnjiči da je tijekom siječnja 2020. godine u Zadru provalio u obiteljsku kuću na ulici Matije Gupca, odakle je otuđio novac, da je u veljači provalio u prostorije frizerskog salona u ulici Bana Josipa Jelačića, odakle je također otuđio novac. Iz pekare u istoj ulici otuđio je novčani polog.

Tijekom 2019. godine u ulici Stjepana Radića provalio je u mesnicu, u studenom u prostorije frizerskog salona u ulici Bana Josipa Jelačića, te je u Ulici Matije Gupca tijekom mjeseca prosinca pokušao provalio u trgovinu.

Nadalje, sumnjiči ga se da je u razdoblju od 2012. do 2018. godine počinio više kaznenih djela krađe i provala. Radi se o provalama u ugostiteljske objekte, kuće te provalama u brodice u uvali Bregdetti na štetu više vlasnika. Kazneno djelo krađe se odnosi na krađu iz brodica u uvali Bregdetti, te na krađu raznog materijala raznog aluminijskog metala iz skladišta na Gaženičkoj cesti. Isto tako ga se sumnjiči da je tijekom 2020.godine sa gradilištu u ulici Put Murvice u dva navrata tijekom siječnja otuđio električni kabel.

Protiv 27- godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teških krađa i krađa.

Kaznena prijava podnosi se i protiv 24-godišnje hrvatske državljanke zbog sumnje da je u šest navrata tijekom 2019. i 2020. godine zajedno s 27-godišnjakom sudjelovala u počinjenju teških krađa.