Od posljednjeg popuštanja mjera u domeni radnog vremena ugostiteljskih objekata zadarski inspektori ispisali su ukupno 20 kazni vlasnicima kafića i restorana koji nisu poštovali odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite od 12. lipnja kada im je dopušten rad do ponoći.

- Državni inspektorat zaprimio je 19 obavijesti o počinjenom prekršaju MUP-a, PU zadarske, vezano uz prekoračenja propisanog radnog vremena ugostiteljskih objekata temeljem kojih su turistički inspektori Državnog inspektorata, Ispostave u Zadru, izdali prekršajne naloge i podnijeli optužne prijedloge nadležnom odjelu Općinskog suda u Zadru, službene su informacije iz središnjice Inspektorata kao krovne institucije za prijave ove naravi.

U nastavku odgovora dodatno ističu jedan slučaj iz zajedničke akcije.

- Turistički inspektori su, u zajedničkoj noćnoj kontroli s djelatnicima MUP-a i Ravnateljstva civilne zaštite, na širem zadarskom području jednom ugostitelju zabranili obavljanje ugostiteljske djelatnosti na prostoru za usluživanje na otvorenom izvan radnog vremena određenog u trajanju od 6.00 do 24.00 sata. Slijedom navedenoga podnesen je optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Zadru, ističu iz inspekcije na naš upit o broju ugostitelja kojima je dosta mjera.

Inače, ovo se ograničenje od početka srpnja ne odnosi na ugostiteljske objekte koji iza ponoći primaju samo goste s Covid potvrdama. Zbog posebnih mjera na Jadranu, od ponedjeljka će ipak morati ograničiti broj gostiju na najviše njih 1000.