Brodar Catamaran Line više ne održava državnu brzobrodsku liniju 9141 Pula - (Unije - Susak) - Mali Lošinj - (Ilovik - Silba) - Zadar i obratno.

Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet izvijestilo je kako je na svojoj 10. sjednici, održanoj dana 20. srpnja, donijelo odluku o raskidu ugovora koji je s njima sklopljen 8. prosinca 2017. godine. Kao razlog navodi se "neobavljanje prijevoza sukladno ugovorenim uvjetima". Kako doznajemo od putnika, vozili bi se svaki treći dan, a ponekad ne bi ni isplovili. Podsjetimo kako se netom prije ove odluke njihov brod Bišovo nasukao prilikom pristajanja u luku Žalić na Silbi, a trenutno nije dostupna ni njihova web stranica.

- Agencija za obalni linijski pomorski promet provela je žurni postupak odabira brodara sukladno Zakonu o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu koji će temeljem ugovora o obavljanju privremenog prijevoza na toj liniji obavljati prijevoz do odabira najpovoljnijeg ponuditelja temeljem otvorenog postupka javne nabave. Javni prijevoz na liniji 9141 Pula - (Unije - Susak) - Mali Lošinj - (Ilovik - Silba) - Zadar i obratno će tako od 23. srpnja obavljati brodar KAPETAN LUKA - KRILO, obrt za prijevoz, turizam i usluge vl. Ivan Tomić iz Jesenica, priopćili su izu Agencije uz fotografije broda koji će održavati liniju.

Riječ je o brzom putničkom brodu (HSC) "Krilo Eclipse" kapaciteta 440 putnika, izgrađenom 2001. godine.

- Brod "Krilo Eclipse" će prema novom redu plovidbe isploviti iz Pule u 7,00 sati te molimo putnike da obrate pozornost na novi red plovidbe, s drugačijim satima pristajanja u luke, koji će biti dostupni na stranicama brodara www.krilo.hr i www.agencija-zolpp.hr, istaknuli su iz Agencije.