Tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske tijekom provođenja pojačanih aktivnosti kontrolirali su 587 vozila i vozača, a poduzeli su 168 represivnih mjera.

Alkotestirano je 105 vozača, od kojih je 17 bilo pod utjecajem alkohola, 41 vozač je prekoračio propisano ograničenje brzine, a ukupno 33 vozača nisu poštivala prometni znak.

Iz prometa je isključeno 19 vozača i četiri vozila. U tom se vremenu dogodilo 29 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, jedna osoba je teže te jedna osoba lakše ozlijeđena.

Najveća koncentracija alkohola od 2,57 g/kg izmjerena je u nedjelju, 17. srpnja u 21.15 sati 41-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Opel, zadarskih registarskih oznaka, kojeg su policijski službenici zaustavili prilikom kontrole prometa u Bibinjama. Vozač je zadržan u prostorijama za zadržavanje do otrježnjenja te je sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu, 17. srpnja u 13.55 sati na A-1, dionica Zadar1- Zadar2, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač" snimili 47-godišnjeg poljskog državljanina koji je upravljao osobnim vozilom Land Rover, nedopuštenom brzinom od 171 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 100 km/h. Vozaču je izdan Prekršajni nalog uz novčanu kaznu od pet tisuća kuna.