Sutkinja Općinskog suda u Zadru Danijela Zubčić osudila je 26-godišnjeg automehaničara iz Beketinaca na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od godine dana zbog kaznenog djela prijetnje i kaznenog djela protiv imovine-oštećenje tuđe stvari.

Okrivljenik je u listopadu 2018. godine u Pagu u dvorištu jedne vikendice, pod utjecajem alkohola, u cilju da ustraši svoga oca i njegovu prijateljicu, iz svoga vozila uzeo sjekiru, prišao im pa povikao: "Ubit ću vas, sve ću vas pobiti!". U strahu za život, ovi su pobjegli u njezin osobni automobil u vlasništvu oštećenice, da bi ju okrivljenik potom povlačio za ruku sa mjesta suvozača te joj vikao da mu je uništila život i da će ubiti nju i svog oca. 

U cilju da nanese štetu na tuđoj imovini, sjekirom je više puta udario po vozilu dok su se ovi nalazili u unutrašnjosti, na koji način je izazvao oštećenja, i to udubljenje lima na prednjoj bočnoj strani vozila dimenzija 20x30 cm, probijanje prednjeg vjetrobranskog stakla dimenzija 30x27 cm, udubljenje lima na poklopcu motora dimenzija 40x30 cm uz probijanje lima u sredini dimenzije 4 cm x 2 mm, napuknuće prednje maske dimenzija 18x4 cm, te udubljenje lima sa desne bočne strane krova dimenzija 6x3x3 cm, čime je vlasnicu oštetio za oko pet tisuća kuna, Kod oboje oštećenika izazvao je strah za vlastiti život, tako da su iz vozila pobjegli u šumu, gdje su boravili do dolaska policijskih službenika, stoji u presudi objavljenoj na e-oglasnoj. 

Izrečena jedinstvena kazna zatvora od jedne godine neće izvršiti ukoliko okrivljenik u razdoblju od pet godina ne počini drugo kazneno djelo. Mladić je već pravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu zatvora presudom Općinskog suda u Osijeku zbog kaznenog djela teške krađe.