Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i sport Grada Zadra Dina Bušić imenovana je članicom Upravnog odbora Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Vlada je na svojoj posljednjoj sjednici razriješila dosadašni Upravni odbor i imenovala novi u kojemu je ostalo sedam od devet dosadašnjih članova, dok su umjesto Stipe Mamića i Višnje Fortuna imenovani Dina Bušić i Ivica Šušak.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva osnovana je s temeljnom svrhom promicanja i razvoja civilnoga društva u Republici Hrvatskoj. Njezini ciljevi su poticanje građanstva na aktiviranje, na uključivanje i sudjelovanje u razvoju lokalne zajednice, građanske inicijative, filantropije, volonterstva, programa koji unapređuju demokratske institucije društva i sl. U Zadru je prisutna kroz djelovanje IMPACT - Europskog centra za međusektorsku suradnju u bivšoj vojarni Franka Lisice.

Upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva je od samog početka Cvjetana Plavša-Matić.

Dina Bušić od kada je postala pročelnica imenovana je u dva Upravna vijeća državnih ustanova u Zadru - Državnog arhiva i Muzeja antičkog stakla.