Iako je velika potražnja za medicinskim sestrama, zadarska Medicinska škola Ante Kuzmanića i ove je godine upisala dva razreda s ukupno 48 učenika.

Iz resornog ministarstva nisu dobili suglasnost da upišu još jedan razred učenika koji bi se obrazovali za to zanimanje. Istina je i da je iz zadarske bolnice tek u svibnju stigao takav zahtjev za obrazovanjem većeg broja medicinskih sestara i tehničara.

- Na naš zahtjev prema Ministarstvu znanosti i obrazovanja nismo dobili nikakvu povratnu informaciju. Škola će i za školsku godinu 2022/23. godinu tražiti povećanje za još jedno odjeljenje medicinskih sestara i tehničar, najavila je ravnateljica Anita Basioli.

U lipnju je za to zanimanje Medicinska škola dobila je 250 prijava završenih osnovaca, što je najbolji pokazatelj interesa ali i potreba za ti zanimanjem.

Medicinska škola ima jako dobru suradnju sa zadarskom bolnicom u kojoj ti učenici obavljaju praksu za taj vrlo zahtjevan i požrtvovan posao. Stoga ne čudi kako je ravnateljica Basioli ponosan na 10 svojih učenica koje su tri tjedna volontirale u Domu za starije osobe na Sfingi i to u vrijeme kada je zbog korone to bila spasonosna pomoć toj ustanovi.

U Medicinskoj školi to volontiranje računat će im za obaveznu praksu.