Bivša pročelnica za komunalne djelatnosti, Ivana Vanjak,  kako smo doznali, gradsku upravu zamijenila je državnom službom.

Ona je izborom svog dotadašnjeg zamjenika Robertina Dujela za pročelnika prebačena u Odjel za gospodarenje gradskom imovinom u kojem nije imala određena zaduženja a niti odgovarajuću poziciju.
Od prije tjedan dana, Ivana Vanjak umjesto u Gradsku vijećnicu, na posao odlazi u Gaženicu.

Tamo je sjedište Lučke kapetanije u kojoj je pravnica Vanjak friško zaposlena.
I to na najvažnijem dijelu inspekcijskog posla - pomorskog dobra koje se napada sa svih strana i čija je obaveza zaštite u državnim službama.

Posljednji veliki izazov za Lučku kapetaniju bio je na plaži Kolovare

Na terenu joj neće biti nimalo lako, a imat će posla i sa svojim dosadašnjim kolegama u gradskoj upravi „poznatim" po odnosu prema pomorskom dobru opće upotrebe.
Do sada je taj posao u Lučkoj kapetaniji Zadar radio Nedjeljko Sjauš koji je u mirovinu otišao s mjesta hidrograđevinskog inspektora.

Ministarstvo mora je danas objavilo natječaj za dva sezonska radna mjesta stručnih referenata u Kapetaniji Paga te u Biogradu. U tijeku je natječaj za koordinatora certifikacijskog sustava STCW III. vrste-1, objavljen u lipnju. Ministar Oleg Butković je krajem lipnja potpisao rješenje o prijemu završenog prvostupnika nautike u Odjel za opće poslove, također do kraja listopada.

Lučka kapetanija Zadar kadrovski se obnavlja mada se sezonski kasno popunjava