Predsjednik kluba SDP-ovih vijećnika Daniel Radeta objavio je kako je postignut dogovor o digitalizaciji rada Gradskog vijeća.

Umjesto obuke vijećnika, danas se sastalo Predsjedništvo Gradskog vijeća s predsjednikom GV-a Markom Vučetićem. Na sastanku su bili predsjednica i predsjednici klubova Adela Frank, Ante Rubeša, Daniel Radeta dok je umjesto Damira Burčula došao Bruno Milin. Jedini zbog posla nije bio liječnik Damir Biloglav.
Nakon sastanka Radeta je na svom Facebook profilu obznanio zaključke:

- uvodi se potpuna transparentnost digitalizacijom sjednica Gradskog vijeća. Po završetku sjednice javnost će biti dostupni kompletan video zapis sjednice, tko je kako glasao za određenu točku i sve statistike o radu i zalaganju pojedinog vijećnika

- vijećnici će svoje materijale preuzimati u digitalnom obliku putem aplikacije i tableta koji će početi koristiti već od prve sljedeće sjednice GV-a.

- prema pročišćenom tekstu Poslovnika o radu Gradskog vijeća, u novom sazivu GV-a u radnim tijelima to jest u svim Odborima bit će uključeni i vanjski članovi.

Što to znači?

- Smanji se broj vijećnika a broj članova odbora ostao je isti, podsjetio je Radeta koji je na tome inzistirao. To znači da se mogu uključiti i građani, stručne osobe za određena područja, pojasnio nam je SDP-ov vijećnik.
Do sada su građani bili uključeni samo u Odbor za dodjelu javnih priznanja.


Radeta je zaključio kako „za početak, Gradska uprava iz kamenog ulazi u novo, digitalno dob. Za sad su to sve najave za prvu radnu sjednicu Gradskog vijeća koja bi se mogla održati početkom kolovoza.