Građani su putem popularne Facebook stranice "Trn u oku" još jutros riječju i fotografijama izvijestili javnost o onečišćenju mora na poznatoj gradskoj plaži Jadran.

- Vidi se kako fekalije izviru iz puknute cijevi pokraj velikog kamenog mula gdje se brodice puštaju u more. Kažem službenom čovjeku da bi trebalo staviti trake i zabraniti kupanje do daljnjeg jer tu ima puno malene djece, a on meni kaže "ne dižite paniku". Baš mu hvala, njegovi se tu ne kupuju, navodi se u objavi građanke koja je istaknula kako su joj rekli i da su vjerojatno u pitanju samo oborinske vode.

No dva sata kasnije stigla je službena potvrda njezinih sumnji:

- Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije, temeljem dojave nadležnih službi Grada Zadra, izvješćuje javnost da je danas u jutarnjim satima, došlo do začepljenja cjevovoda na mjestu gdje postoji mješoviti sustav odvodnje te posljedično i izlijevanja fekalnih voda u more na Obali kneza Trpimira, na Brodarici, u Zadru, zbog čega je došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora na plaži Jadran (kod caffe bara Marex).

Na navedenoj plaži se stoga do daljnjeg ne preporuča kupanje.

Sanacija cjevovoda je izvršena, a Zavod za javno zdravstvo Zadar pratit će kakvoću mora na navedenoj plaži te će o prestanku onečišćenja javnost biti izvještena posebnom obavijesti.