Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i dodjelom godišnjih priznanja obilježen je Dan općine Tkon i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Benedikta, ujedno i zaštitnika Europe.

Novi općinski načelnik, 27-godišnji Anđelo Palaškov najavio je da će se sa svojim timom u narednom razdoblju maksimalno fokusirati na korištenje sredstava iz EU fondova.

„Sredstva iz fondova Europske unije predstavljaju priliku generacije da napravimo veliki iskorak u razvoju i realizaciji kapitalnih projekata i jednostavno ih moramo iskorištavati u narednim godinama za ključne razvojne projekte", poručio je Palaškov i uz novu trajektnu luku, kao ključan razvojni projekt za cijeli otok Pašman naveo aglomeraciju Pašman - Tkon, kroz koju bi se trebala izgraditi mreža odvodnje i vodovoda te dugoročno riješiti to važno infrastrukturno pitanje.

„Uz to, podizanje otoka Pašmana kao još bolje, još kvalitetnije i u ovim novim vremenima, još sigurnije turističke destinacije je nešto na čemu trebamo raditi zajedničkim snagama. Uz dobru suradnju sa Zadarskom županijom i ministarstvima u Vladi RH nastavljamo razvojni ciklus naše općine", istaknuo je Palaškov.

Župan Božidar Longin, uz čestitke novom načelniku i njegovim suradnicima, zahvalio je dosadašnjem načelniku Goranu Mušćetu na vrlo kvalitetnoj suradnji u proteklom razdoblju.

„Županija je imala dobru suradnju s Općinom Tkon kroz potporu njenim kvalitetnim razvojnim projektima, bilo izravnom financijskom pomoći ili putem naših ustanova poput Županijske lučke uprave, Županijske uprave za ceste i naše razvojne Agencije Zadra Nova. Iskreno se nadam da ćemo takav odnos imati i u budućnosti, a sve s ciljem stvaranja što boljih životnih uvjeta za naše otočane", kazao je Longin uz napomenu da upravo u Tkonu Županijska lučka uprava provodi svoj najveći projekt - izgradnju nove trajektne luke.

„Izgradnja trajektne luke je u završnoj fazi te će po završetku pristupne ceste ona biti i službeno otvorena. Svjesni smo koliko je ona važna za novi iskorak u turizmu, ali i za kvalitetnije uvjete domaćem stanovništvu", najavio je župan.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i općinska priznanja. Grb općine dobili su proslavljeni arhitekt, akademik Nikola Bašić i novinar Zadarskog lista Velimir Brkić. Zahvalnicu općine Tkon dobili su Zlata Pandža Nogoštić, Pavle Porubić i Domagoj Ugrinić te mladi jedriličari Ivan Gotovina, Vice Ugrinić i Nikola Katičin.