Nastavljene su aktivnosti policije u nadzoru prometa na području Policijske uprave zadarske, a poglavito najtežih prekršaja: brzina, alkohol, pojas, mobitel, kojom prilikom je sankcionirano 14 vozača zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tako je 13 vozača sankcionirano zbog vožnje pod utjecajem alkohola. U dobi od 20 do 25 godina zatečena su tri alkoholizirana vozača, u dobi od 25 do 30 godina zatečena su četiri vozača, u dobi od 30 do 40 godine njih četiri te dva vozača u dobi iznad 55 godina.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 39-godišnjeg vozača, koji je u srijedu, 07. srpnja iza ponoći u Povljani  upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,05 promila.

Svi vozači su prekršajno sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nadalje, prilikom kontrole prometa u srijedu, 07. srpnja u ranojutranjim satima u Ulici Petra Skoke u Zadru, zatečen je 24-godišnjak u kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom te je zbog počinjenog prekršaja uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.