Malo zakašnjelu reakciju na priopćenje predsjednika GO HDZ-a Šime Erlića poslao je danas s epidemiološkim povodom i predsjednik GO SDP-a, Daniel Radeta:

"Umjesto da se po političkoj vertikali bori za interese Zadra, proziva nakaradne Odluke nacionalnog stožera i Vlade HR koji nam od samogpočetka pandemije rade sistemsku antikampanju, jedan apsolutno benigan i nebitan tip kada je u pitanju lokalna zadarska politika, iz zagrebačkih kancelarija piše priopćenja i drži moralne predike o izbornom legitimitetu, rezultatu i proziva za izborni inženjering iste one koji su svoje povjerenje dobili od naših sugrađana.

O nikad lošijim rezultatima SDP-a u Zadru progovorio je čovjek koji je uspio za kratko vrijeme, koliko je načelu Gradske organizacije HDZ-a, nakon 30 godina odvesti HDZ u oporbu, ostvarivši najgori rezultat za tu stranku od svega 9 mandata i na tome mu hvala.

O izbornom inženjeringu govori Šime Erlić koji je u državi tajnik Vlade koja se godinama održava upravo zahvaljujući krajnje nemoralnom izbornom inženjeringu. Svjedoci smo što se ovih dana događa u Zagrebu i ne možemo vjerovati da Erlić ima obraza prozvati nas za bilo kakve protuzakonite, nelegitimne i nemoralne radnje.

Šime, izađi iz svoje nebitnosti i pokušaj istim ovim žarom zaustaviti antikampanju protiv Zadra i Zadrana. Tvoje plakanje za većinom u Gradskom vijeću trenutno nikom nije bitno, pa čak ni tvojim partijskim drugovima koji su mi jučer rekli kako bi te više voljeli vidjeti na Glazbenim večerima u sv. Donatu nego u Zagrebu kad već nikakvog utjecaja gore nemaš", zaključio je Radeta.