Županijski i gradski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač sazvao je za ponedjeljak konferenciju ispred stranačkih prostorija HDZ-a u Medulićevoj ulici, za koje tvrdi kako su i sjedište pravosudnih institucija. 

Kako doznajemo, na konferenciji će biti riječi o tijeku postupka za počinjenje kaznenog djela prijetnje, kojeg protiv njega u ulozi tužiteljstva vodi Općinsko državno odvjetništvo u Zadru, na temelju prijave župana Božidara Longina koji je zbog njegove Facebook objave „ Političaru, dužnosniku, HDZovcu sa psećim nadimkom sprema se kineski ražanj", osjetio strah i bojazan za vlastiti život. Dugogodišnji politički rivali trebali su se ovaj tjedan susresti u sudnici, ali povodom drugog slučaja - privatne tužbe za klevetu koju je protiv Pupića Bakrača podnio župan Longin.

- Rasprava u predmetu K-262/17 zakazana za 29. lipnja 2021. je odgođena budući je okrivljenik pravovremeno dostavio zahtjev za odgodom rasprave zbog poslovnih obveza u isto vrijeme. Nova rasprava je zakazana za 6. listopada u 09,00 sati, informirao nas je glasnogovornik Općinskog suda u Zadru, sudac Davor Dubravica. 

Od Pupića Bakrača doznajemo kako je razlog izostanka bio inspekcijski nadzor oko uzgoja tune.

- Iako Longin ima dva odvjetnika, prethodno ročište odgođeno je zbog nemogućnosti jednog od njih, Ive Brkića, da prisustvuje ročištu. Zašto bih ja onda dolazio kad imam poslovne obveze?! Samo reagiram na njihove poteze i ne dam da rade budalu od mene. Ta rasprava je trebala biti gotova još prije godinu i pol dana, istaknuo je Pupić Bakrač dodajući kako će se sljedećoj raspravi odazvati.