Iz nedavno objavljenih odluka gradonačelnika Branka Dukića vidljivo je kako je Grad Zadar u travnju odlučio financijski pomoći trima korisnicima.

Najveći iznos odobren je najbogatijem među njima, Hrvatskom nogometnom savezu, koji i ove godine planira višemilijunski višak prihoda nad rashodima. Za "najvažniju sporednu stvar na svijetu" gradska uprava ovaj je put izdvojila 42.500 kuna i to za potrebe organizacije UEFA-ine futsalske Lige prvake koja se od 28. travnja do 3. svibnja održala na Višnjiku.

S druge strane, siromašnoj Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd, čiji je ravnatelj Mate Kutleša u dva navrata apelirao prema gradovima, općinama, privatnim tvrtkama i obrtnicima, tražeći od njih donacije za nabavu medicinske opreme. Grad Zadar odazvao se tom pozivu s donacijom od 7.000 kuna u svrhu nabave pokretnog rendgena. Riječ je o uređaju koji je neophodan kako bi bolesnike mogli snimati iz kreveta bez vožnje u Rendgenski kabinet, čime bi se umanjila opasnost kontaminacije i transmisije koronavirusom. Upravo je epidemija dodatno pogoršala financijsko stanje ove zdravstvene ustanove koja je postala mjesto za zbrinjavanje oboljelih od Covida-19.

U sredini po iznosu donacija isplaćenih u travnju, našao se Boksački klub Sveti Donat Zadar, kojom je dodijeljeno 8.000 kuna financijske pomoći za potrebe pokrivanja troškova nastupa na Svjetskom prvenstvu AIBA Youth World Boxing Championship u Poljskoj.

Od novca poreznih obveznika tako su, uoči lokalnih izbora, više profitirale sportske organizacije nego jedna zdravstvena ustanova.