Gradski vrtići Radost i Sunce objavili su rezultate upisa djece u dječje vrtiće i jaslice u pedagošku godinu 2021./2022.

U otvorenom upisnom roku zaprimljeno je 481 prijava za dječji vrtić "Radost" i 348 prijava za dječji vrtić "Sunce". Prema objavljenoj zajedničkoj bodovnoj listi, u gradske vrtiće upisat će se 367 djece, neupisano ih je ostalo 282, dok ih 72 nema uvjete za upis u vrtić. Veće su to brojke nego prošle godine kada uvjete nije ostvarilo 61 dijete, a neupisano ostalo 223 djece.

Izravan upis na temelju kriterija - djeca zaposlenih roditelja u godini prije polaska u školu, djeca invalida Domovinskog rata i iz udomiteljskih obitelji, ostvarilo je 32 prijavljenih. Najveći broj bodova na bodovnoj listi je 103, dok su se posljednji upisivali s 95 bodova.

Roditelji - staratelji djece koja su primljena u programe dječjih vrtića i jaslica obvezni su u razdoblju od 16 do 20. kolovoza javiti se u upravu te potpisati Ugovor. Polaznici predškole, čiji će se program odvijati od 1. listopada do 31. svibnja 2022. godine, bit će obaviješteni u rujnu u koji će područni objekt su primljeni.

Dio neupisane djece moći će se upisati u slobodna mjesta u vrtićima kojima su osnivači privatne osobe, ali imaju ugovor s gradom o sufinanciranju, pa je cijena boravka jednaka onoj u gradskim vrtićima, 600 kuna. Čeka se i osposobljavanje bivšeg dječjeg vrtića "Pčelica" na Plovaniji za redovito primanje djece u objekt, na koji način će se omogućiti više prijeko potrebnih mjesta u gradskim vrtićima.

Ljetni rad u Dječjem vrtiću „Radost" provodit će se u dva područna objekta, Područnom objektu „Vruljica" i Područnom objektu „Grigor Vitez" kako je to bilo uobičajeno prošlih godina u skladu s potrebama roditelja i epidemiološkim mjerama.