Potpredsjednik Vlade, ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović održao je danas radni sastanak s čelnicima županijskog i gradskog stožera civilne zaštite, Šimom Vickovićem i Antom Babićem, koji su ovih dana pod povećalom javnosti zbog slavlja u Medulićevoj.

Na novinarsko pitanje je li na sastanku bilo riječi o kršenju epidemioloških mjera u stranačkim prostorijama HDZ-a Božinović je rekao:

- Što se tiče pojedinačnih mjera, time se Nacionalni stožer sigurno ne bavi. Ovo je bio sastanak na temu kako se organizirati za razdoblje od 1. srpnja te razmjena mišljenja i dodatno razjašnjavanje nekih stvari vezano za sprječavanje nekontroliranih masovnih okupljanja. Vjerujte, tu je puno posla, istaknuo je Božinović koji je u svom podužem govoru pohvalio rad Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije.

Podsjetimo, zbog slavlja u izbornoj noći policijska upozorenja zaradili su gradonačelnik Branko Dukić, župan Božidar Longin, predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta, predsjednik GO HDZ-a Šime Erlić, te trojica stožeraša - Šime Vicković, dožupan i načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije i Ante Babić, dogradonačelnik i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zadra, te Mate Lukić, dojučerašnji voditelj postrojbe Civilne zaštite Grada Zadra koji je podnio ostavku nakon što je otkriveno kako je iste večeri ponovno prijavljen zbog kršenja epidemioloških mjera.