Uklanjanje bespravno sagrađenih dijelova objekta "Zara Beach" bit će dovršeno kroz dan-dva, najavili su iz gradske uprave na naš upit. 

Evo kako objašnjavaju sporan termin izvođenja tih radova:

Uklanjanju se moglo pristupiti tek nakon što su dovršeni svi radovi na uređenju plaže Kolovare na kojoj su se radovi obavljali mehanizacijom dvaju ugovorenih izvođača na ovom projektu te nije bilo moguće, zbog prostorne ograničenosti gradilišta, istovremeno i izvođenje radova uklanjanja objekta „Zara beach". Također, uklanjanju se pristupilo čim je ugovoreni izvođač Grada Zadra riješio ranije preuzete obveze na drugim lokacijama.

Uklanjanje se obavlja prema projektu uz stručni nadzor uklanjanja.

RANIJE Tek što su plažu Kolovare napustili građevinari angažirani na uređenju plaže, stigla je nova teška mehanizacija.

Tjedan dana prije sezonske zabrane izvođenja građevinskih radova, gradska uprava krenula je u rušenje preostalih bespravno sagrađenih dijelova objekta "Zara Beach", prema projektu kojeg su naručili od društva Brković Inženjering.

Zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, ovaj objekt, kojeg Zadrani pamte i kao noćne klubove Hitch i Medussu, već dugo predstavlja ruglo na popularnoj gradskoj plaži. Dio objekta srušen je prošlog ljeta, ali u režiji tvrtke Hoteli Zadar kojoj je taj objekt upisan u temeljni kapital. Iz Grada Zadra, koji je "Zara beach" dobio na upravljanje od Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, tada su im pozvali policiju. Početkom godine pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom, Tomislav Korona, istaknuo je kako su cijelo područje očistili od građevinske šute te najavio rušenje svega što je bilo ilegalno, a kako bi se krenulo u koncesioniranje za ugostiteljske namjene.

Gradsku upravu sada smo pitali dokad će kamioni praviti društvo kupačima i buditi obližnje stanare i turiste u apartmanima. Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.