Nakon dobivanja suglasnosti Vlade, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine oglasilo je danas prodaju dvije nekretnina u Lukoranu, po početnoj cijeni od 79.820.000 kuna.

Radi se o pašnjacima koji se protežu na dvije čestice, ukupne površine 307.316 m2, te u naravi predstavljaju zemljište unutar granica građevinskog područja izvan naselja. Prema Prostornom planu uređenja Općine Preko te planovima uređenja zone „Mačjak - Šumljak", nalaze se unutar granica područja ugostiteljsko-turističke namjene te su najvećim dijelom predviđeni za gradnju hotela. Iz Ministarstva naglašavaju kako nekretnina neposredno graniči s pomorskim dobrom, ali ono nije predmet javnog poziva.

Zainteresirani kupci uz ponudu moraju priložiti i jamčevinu zaokruženu na 4 milijuna kuna, a onaj tko ponudi najviše, uz kupoprodajnu cijenu, morat će platiti i naknadu za izdvajanje nekretnina iz šumsko gospodarskog područja, koja može iznositi i do 1.852.294,03 kuna.

Investitori imaju gotovo tri mjeseca za donošenje odluke o ovom velikom ulaganju. Kako bi ih privukli, iz Ministarstva su objavili i fotografije lokacije koja se kupljuje po načelu "viđeno-kupljeno". Hoće li to biti dovoljno, znat će se 15. rujna u 10 sati, kada je na rasporedu javno otvaranje ponuda.