U Vatrogasnom domu Benkovac održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Benkovca. 

Na proteklim lokalnim izborima od ukupno 15 vijećničkih mjesta HDZ-u pripalo devet vijećničkih mjesta (Boris Erceg, Marko Bačić, Matej Lebo, Marina Ledenko, Mate Ćurković, Marina Tokić, Lucija Klarić, Josip Knez i Denis Ožaković), zatim Domovinskom pokretu i Mostu četiri vijećnička mjesta (Frane Tokić, Zoran Ledenko, Marina Čačić i Josip Krpina) te po jedno vijećničko mjesto nezavisnom kandidatu Borni Nimcu i Goranu Nimcu (SDP).

Konstituiranje Gradsko vijeća Grada Benkovca započelo je polaganjem svečane prisege svakog vijećnika pojedinačno, nakon čega je izabrano Mandatno povjerenstvo i Povjerenstvo za izbor i imenovanje.

Na konstituirajućoj sjednici nazočilo je 14 od 15 izabranih vijećnika u Gradsko vijeće, dok je izabrana vijećnica Marina Čačić (DP, Most) opravdala izostanak.

Na sjednici su nazočili i ponovno izabrani gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić (HDZ) i njegov zamjenik Tomislav Klarica (HDZ).

U nastavku konstituirajuće sjednice jednoglasno je za predsjednika Gradskog vijeća izabran Boris Erceg (HDZ), koji je istu dužnost obavljao i u prethodnom sazivu Gradskog vijeća, dok su za podpredsjednike Gradskog vijeća Grada Benkovca jednoglasno izabrani Mate Ćurković (HDZ) i Frane Tokić (DP).

Novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Boris Erceg zahvalio se nazočnim vijećnicima na ukazanom povjerenju i pozvao ih na konstruktivan rad i suradnju kroz naredni mandat, a sve u cilju stvaranja što boljih uvjeta za razvoj Grada Benkovca i boljitak svih građana.