U zemlji u kojoj se mutni milijuni okreću svakog dana, a nogometni menadžeri stotinama tisuća eura plaćaju "pošteno suđenje", dvije kune nikada nisu imale takvu ulogu kao jučer u Zadru. Kao i većina hrvatskih medija, izvijestili smo kako se ministar zdravstva Vili Beroš jučer našao uvrijeđenim jer mu je konobarica u Zadru servirala kavu na terasi bez da je nosila zaštitnu masku. U znak prosvjeda Beroš je odlučio platiti piće i otići iz kafića. Sad, je li ministar izvadio dvadeseticu, računajući da je to svugdje u Hrvatskoj dosta za dva mala makijata, ili su se dva slavuja ili tuna negdje zavukli po stolu, teško je reći. Činjenica je da su se mediji ubrzo raspisali da ministar čak nije ni podmirio račun, a da je ostatak i napojnicu konobarici dao voditelj postrojbe Civilne zaštite Grada Zadra Mate Lukić, koji je došao u nadzor.

On nam je to jutros i potvrdio, ali kaže da je priča o plaćanju računa i napojnici bila samo usputna i nije ju smatrao bitnom dok se o tome nisu raspisali mediji.

- U nadzoru u objektu na trgu konstatirano je da objekt kao i djelatnici poštuju sve mjere. U smjeni je bilo pet djevojaka koje su opisale događaj s ministrom, napomenuvši kao i vlasnik da konobarica koja je posluživala ministra ima potvrdu da ima respiratorne probleme. Spomenule su i te dvije kune za koje se ne zna je li ih ministar ostavio ili nije. Da završim tu priču ja sam ostavio nešto sitniša i nastavio sa zapisnikom koji je bio u redu, rekao nam je Lukić.

Kaže kako se djelatnici na terenu često susreću s pritužbama na djelatnike ili posjetitelje te kako uvijek nastoje naći način da se sve završi na zadovoljstvo svih strana.

- Sezona je na vratima, razumijem da je ovo nezahvalan posao, kao i situacija u kojoj se našao ministar Beroš. Čeka nas naporno ljeto, ovakvih situacija će zasigurno još biti, ali očekujem da vodimo računa jedni o drugima i sa što boljim rezultatima dočekamo jesen, zaključuje Lukić.