Ministar Vili Beroš osvrnuo se jutros nadogađaj u Zadru, gdje je namjeravao popiti kavu u kafiću no otišao je nakon što konobarica nije udovoljila njegovom zahtjevu da stavi zaštitnu masku. Prema nekim informacijama, ministar je otišao i pritom nije platio račun, što on oštro opovrgava. Tvrdi da nije došlo ni do kakvog incidenta, prenosi Tportal.

Ministar je pitao okupljene novinare misle li oni da bi on kao ministar u Vladi Republike Hrvatske ostao nekome dužan dvije kune.

- Naravno da nisam nikome ostao dužan. Osobnog sam mišljenja da incidenta nije bilo, to što sad neki žele od toga napraviti priču i svesti na dvije kune, kriva je poruka. Ja sam se i jutros čuo s vlasnikom kafića, to je neobično, kazao je Beroš.

Poručio je da je važna slika i poruka koju šaljemo turistima, a želimo poslati poruku sigurnosti pridržavajući se epidemioloških mjera.

- Kakav bih bio ministar zdravstva da sam ostao sjediti u tom kafiću sa stranim gostima, od kojih su čak neki imali maske, doduše ispod nosa, a da su konobari koji poslužuju bez maske. Stoga sam vrlo lijepo, pristojno, pokušao zamoliti da se maske stave, međutim nije mojoj molbi udovoljeno. Čak dapače, ja se ispričavam ukoliko djelatnica imala neke zdravstvene tegobe i stvarno moja isprika njoj. Međutim, imala mi je isto tako priliku to reći na licu mjesta, pa to nije napravila. Nadalje, druga njena kolegica također nije nosila masku, ima li i ona zdravstvene tegobe?, pitao je Beroš, dodajući da ne želi polemizirati.

Komentirajući dvojbe oko nošenja maski djelatnika na otvorenom, rekao je da su naputci Stožera vrlo jasni.

- Ukoliko nekome priđete bliže od dva metra ili metar i pol, a to morate ukoliko poslužujete goste i pitate ih za narudžbu, potrebno je nositi maske i to i zbog svoje zaštite, ali i zaštite drugih, rekao je Beroš, dodajući da piće u Zadru nije konzumirao upravo zbog poruke koju šalje.