Britanski EasyJet planira u drugoj polovici lipnja povećati broj linija prema hrvatskim zračnim lukama, javlja Croatian Aviation. Kompanija trenutno ima četiri linije samo prema splitskoj zračnoj luci (iz Basela, Londona, Berlina i Geneve) te će na njima nastaviti prometovati i u sljedećim tjednima. Dodatno, od kraja lipnja u prometu će biti još pet linija prema Splitu (Amsterdam, Bristol, Lyon, Pariz i Orly).

Za Zadar je zanimljivija vijest kako će EasyJet do kraja ovog mjeseca, prema trenutnim planovima, obnoviti promet i prema ostale tri hrvatske zračne luke. Prema Zadru kreće linija Amsterdam - Zadar - Amsterdam, od 29. lipnja, dva puta tjedno, a linija Berlin - Zadar - Berlin, od 26. lipnja,također dva puta tjedno.

S obzirom na to da je na većini najavljenih linija prvi let zakazan za više od 14 dana od danas, moguće je da će kompanija dodatno otkazivati određene polaske. Značajno povećanje prometa prema Hrvatskoj očekuje se u srpnju, dok je nekoliko linija u potpunosti otkazano za ovu godinu.