Za stradavanje 50-godišnjeg motociklista u Turnju najvjerojatnije je odgovorna 70-godišnja vozačica terenca Jeep Grand Cherokee. Kako je jutros izvijestila zadarska policija, 50-godišnji hrvatski državljanin stradao je na motociklu kada je, kako se sumnja, 70-godišnja vozačica, upravljajući džipom zadarskih registarskih oznaka, krećući se u smjeru Zadra i dolaskom do kućnog broja 211 započela skretanje ulijevo, prije nego se uvjerila da je može izvršiti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Iz suprotnog smjera, u pravcu Biograda, u tom trenutku je stigao motociklist kojemu je ona oduzela prednost te je uslijed udara a automobil pao na kolnik, dok je osobno vozilo prednjim dijelom udarilo u električni ormarić pokraj kolnika, gdje se i zaustavilo.

U prometnoj nesreći, vozač motocikla, 50-godišnjak je preminuo je na mjestu nesreće, dok su vozačica i 39-godišnji putnik iz osobnog automobila, kolima HMP prevezeni u Specijalnu bolnicu za ortopediju u Biogradu gdje su im konstatirane lakše tjelesne ozlijede.

Na mjestu događaja izašli su policijski službenici koji su obavili očevid kojim je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Zadru. U vremenu od 17.30 do 21.05 sati navedena dionica DC-08 bila je zatvorena za sav promet te se promet odvijao alternativnim pravcem.

Nadležno državno odvjetništvo u Zadru naložilo je provođenje obdukcije, a poduzimaju se i druge dokazne radnje i izvidi radi utvrđivanja okolnosti nastanka prometne nesreće.