Kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci zamijenjena je radom za opće dobro u slučaju 23-godišnjeg mladića iz Zaprešića, "mlađeg punoljetnika", koji je u razdoblju od 31. srpnja do 1. kolovoza 2017. godine u beach baru "Hakuna Matata" zadržao za sebe vrijedne predmete: tablet marke Apple, prijenosno računalo marke HP i digitalnu kameru Lumix, u vrijednosti preko 11 tisuća kuna.

U dokaznom postupku mladić je priznao da je u pohode krađe navraćao tri puta u tri dana. Prvi došao je do spomenutog beach bara, "bacio nadzornu kameru u more" i ukrao bocu Jack Danielsa i bocu votke. Drugog dana, dok se spuštao na plažu, naletio je na kuću prvog oštećenika, a na betonskom zidu ispred pronašao laptop, fotoaparat i tablet te ih odnio u djedovu vikendicu. Kasnije je zaplivao prema "otočiću kojem ne zna ime", popeo se po stijenama, ušao u jedan od tamošnjih šatora i ukrao digitalnu kameru, Nintendo i slušalice s priključnim kabelom. Kada je trećeg dana navratio do tog "otočića", na njega je naletjela jedna žena, austrijska državljanka, kojoj je lagao da je "security". Kada je ona nazvala muškarca upomoć, oko njih se okupilo desetak stranaca koji su se međusobno potukli, a on završio u jednodnevnom pritvoru. Sve je, kako kaže, napravio iz gluposti, a žao mu je što je nanio sramotu svom djedu.

Zastupnica optužbe navela da s obzirom da okrivljenik u svojoj obrani ne priznaje čin provaljivanja, kao niti da bi iz prostora beach bara otuđio predmete za koje ga se tereti, te predložila da se na raspravu pozovu i ispitaju oštećenici u svojstvu svjedoka, kao i da se od PP Biograd zatraži podatak o tome je li glede navedenog djela proveden očevid, kao i je li mjesto događaja fotodokumentirano te ako jest da se navedena dokumentacija i foto elaborat dostave.

Kao olakotne okolnosti sud je cijenio okolnost da je okrivljenik otuđene stvari vlasništvo oštećenika predao policiji, da je u svojoj završnoj riječi izrazio iskreno kajanje i žaljenje, obećanje da će se u budućnosti kloniti činjenja kaznenih djela te da se sada nalazi u jednoj dobroj životnoj fazi. Otegotnim je sud cijenio raniju kaznenu osuđivanost okrivljenika mlađeg punoljetnika, pa tako i za istovrsno kazneno djelo (za kazneno djelo teške krađe), a koje proizlazi iz kaznene evidencije okrivljenika.

Jedan dan zatvora zaračunat će mu se kao dva sata rada za opće dobro, presudila je sutkinja Ksenija Bratković. Okrivljeniku je naloženo da snosi troškove kaznenog
postupka u paušalnoj svoti u iznosu od 500,00 kuna.