Ubrzo počinju radovi na izgradnji kanalizacijske mreže za "cjelinu Zadar", najveću i najzahtjevniju cjelinu projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar-Petrčane.

- Radovi počinju u srpnju i to istovremeno u 5-6 kvartova, doznajemo od Grge Peronje, direktora Odvodnje koja će po donošenju operativnog plana izvođača obavijestiti javnost o rokovima i ulicama u kojima će se vršiti izgradnja.

Posao težak 258 milijuna kuna, koji obuhvaća 112 gradskih ulica u čak 16 gradskih četvrti od Dikla na zapadu do Arbanasa na istoku grada, povjeren je njemačkoj tvrtki Ludwig Pfeiffer Hoch- und Tiefbau GmbH & Co. KG, koja ima preko 90 godina iskustva rada na infrastrukturnim projektima.

Na potpisivanju ugovora sredinom svibnja direktor Ludwig Pfeiffer istaknuo je kako je tvrtka spremna i ekipirana te da su već pristupili organizaciji, pripremi i izradi ugovorne dokumentacije nužne za neometani početak izgradnje, imajući na umu potrebe lokacija na kojima će se odvijati. S obzirom na to da je riječ o ljetnom periodu, bit će potrebno puno strpljenja. Znaju to najbolje stanari Bokanjca i Novog Bokanjca koji sa strojevima "žive" posljednja tri mjeseca.

Preostaje još treća gradbena cjelina, koja obuhvaća Petrčane, Kožino i sliv Puta Bokanjac, a koja je trenutno u evaluaciji. Za posao, procijenjen na 141.7 milijuna kuna, pristigle su četiri više ponude, a prije odabira izvođača ishodit će se odobrenje kontrolnih tijela Hrvatskih voda i resornog ministarstva.

Rok dovršetka radova za sve cjeline iznosi 36 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.