NOVO

Prema prvim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, nakon 54 posto prebrojanih glasova Branko Dukić vodi u utrci za gradonačelnika Zadra pred Markom Vučetićem te trenutačno ima 55 posto osvojenih glasova (6.003 glasa) naspram 45 posto Vučetićevih.
Božidar Longin nakon 75 posto obrađenih biračkih mjesta ima, čini se nenadoknadivu prednost od oko 4 tisuće glasova. Prema stanju u 20:20 sati, ovojio ih je 17.571, ili 56 posto, a Žuvela 13.849.

RANIJE

Prema prvim neslužbenim rezultatima s pojedinih biračkih mjesta, bitka za gradonačelnika Zadra je pri kraju, ali za župana bit će vrlo neizvjesna. Prema našim izvorima, nezavisni kandidat Ivica Žuvela izvrsno stoji na biralištima u Gradu Zadru te bi mogao pobijediti aktualnog župana ako se stvar ne okrene do kraja prebrojavanja, a pogotovo nakon dolaska glasova iz županije. Za sada, Žuvela vodi ili tijesno gubi na većini gradskih birališta.

Što se tiče izbora za gradonačelnika, mjesni odbori koji su tradicionalno uz desnu opciju (Ploča, Bokanjac, Arbanasi, Sinjoretovo...) daju veliku prednost Dukiću, dok će Vučetić pobijediti na njemu sklonim biračkim mjestima, ali čini se s dosta manjom razlikom.

uskoro više