Tijekom proteklih dana na području Policijske uprave zadarske zabilježena su tri odvojena slučaja dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Tako je građanin policijskim službenicima predao šest ručnih bombi, drugi građanin je predao automatsku pušku i 750 komada raznog streljiva dok je jedna građanka policajcima predala ručnu bombu, dva upaljača za tenkovsku minu i 105 komada raznog streljiva. Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu te pohranio po pravilima struke.

Iz PU zadarske zahvaljuju svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja-manje tragedija" i vratili oružje i streljivo te time otklonili opasnost iz svoje okoline, a sve druge građane pozivaju da slijede njihov primjer te ih podsjećaju kako i dalje mogu bez vremenskog ograničenja predati zabranjeno i dozvoljeno oružje i streljivo. Protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak - dovoljno je da se obrate najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasna sredstva.