Tankerska plovidba kao vlasnik nove, stare brodarske kompanije za putnički promet TP line, dobila je prvi posao od Države sa svojim novim katamaranom koj nosi ime Anastazija.

Od jučer Anastazija, nazvana po zaštitnici Zadra, povezuje najjužniji otok Lastovo s s matičnim gradom Dubrovnikom, preko Korčule. Ta, inače sezonska linija, postala je cjelogodišnja. TP line dobio je tu brzobrodsku liniju 9808 Lastovo - Korčula - Dubrovnik i obratno kao najpovoljniji ponuditelj u provedenom pregovaračkom postupku javne nabave bez prethodne objave poziva na nadmetanje.

Iz Agencije za obalni linijski promet objavljeno je i kako će tako biti do natječaja za koncesiju.
Država subvencionira ovu liniju s 12 milijuna kuna. Cijena karte za otočane iznosi 60 kuna, dok je za ostale u sezoni 95, a izvan sezone karta 20 kuna jeftinija.

Na Lastovu, najudaljenijem naseljenom otoku i dalje će se morati rano dizati da stignu do kopna. Katamaran Anastazija iz luke Ubli isplovljavat će svakodnevno u 6 sati, u Korčulu će pristati u 7.15, dok je dolazak u Dubrovnik planiran u 9.35.. Povratak iz Dubrovnika je u 13 sati, a na Lastovo Anastazija pristaje u 16.30 sati, a od 4. lipnja bit će nešto kasniji povratak i dolazak na Lastovo u 18.30 sati.