Iako je manji broj pacijenata na COVID odjelima u zadarskoj bolnici, brdo infektivnog otpada se ne smanjuje.

Prije dva mjeseca, iz Ravnateljstva zadarske bolnice o tome su se očitovali i istaknuli kako taj otpad nije opasan. Ali je očito da nisu ništa napravili po boljoj organizaciji njegovog rješavanja, osim što su ga dijelom stavili u plastične kante.

Kako je zadarska bolnica imala glavnu ulogu u predizbornoj kampanji, tako je prije točno mjesec dana organizirana samohvala pred ravnateljicom Zavoda za hitnu medicinu i HDZ-ovom saborskom zastupnicom Majom Grba Bujević. Ona je u pratnji domaćina, vidjela taj uređaj za tretman infektivnog otpada koji je u OB Zadar nedavno stavljen u funkciju.

"Ovim uređajem, koji ima rijetko koja bolnica, uključujući i puno veće bolnice i kliničke centre, zadarska bolnica je na vrijeme uočila koliko će provedba protuepidemijskih mjera utjecati i na sam okoliš te je u rekordnom vremenu pristupila rješavanju tog problema", rečeno je u javnoj objavi koju demantira zbilja.

A ona najviše smeta upravo dijelu medicinskog osoblja zadarske bolnice koji su nas i jutros upozorili na deponij unutar bolničkog kruga.